macadamianødder

fra kenya

en social food

Vi har gjort det nemt for dig at købe og nyde vores produkter med god samvittighed. Vi har nemlig brugt tid og energi på, at sikre os at vores Social Foods er dyrket og forarbejdet ansvarligt.

råvaren

Macadamianødden er en stor rund nød med en udsøgt mild smag. Macadamianødden stammer fra Australien, men dyrkes i dag i mange lande. Vores Macadamianødder er fra Kenya.

hvem har dyrket dem?

Vores macadamianødder er dyrket af småbønder i Kenya. De er organiseret i andelsforeninger og sælger deres høst til firmaet Limbua. Limbua har valgt at placere deres fabrik tæt på småbøndernes marker. Således kan de skabe ekstra lokale arbejdspladser. I dag arbejder mange af småbøndernes familiemedlemmer på fabrikken.

Hvem har leveret dem?

Limbua er en tysk-kenyansk virksomhed, der arbejder for at linke småbønder i Kenya med værdibevidste kunder i hele verden. De udnytter nye teknologier til at støtte småbønderne i optimeringen af deres produktion og høst. De fokuserer udelukkende på økologi for at passe på småbønderne, der dermed undgår skadelig sprøjtegift. Dette sikrer både en højere indkomst til småbønderne og et produkt af højere kvalitet til kunderne.

 

For at sikre den ekstra god kvalitet, foretrækker Limbua at bruge håndkraft i afskalning processen af macadamianødderne, hvilket også skaber flere lokale jobs.

 

Limbua har stiftet The Limbua Foundation, der er dedikeret til at skabe bedre levevilkår for mennesker i Afrika. Fonden støtter forskning og uddannelse for at promovere udvikling gennem landbrug. 

smag dem

vores macadamianødder fås både i en udsøgt version overtrukket med chokolade, men du kan også købe dem rå og for at nyde dem enten helt naturligt eller ved at saltristede dem.

Nyhedsbrev

Skriv din email for at holde kontakten med os, og hør mere om tilbud, nyheder og nye produkter!

CVR: 43186167