chufa

en social food

Vi har gjort det nemt for dig at købe og nyde vores produkter med god samvittighed. Vi har nemlig brugt tid og energi på, at sikre os at vores Social Foods er dyrket og forarbejdet ansvarligt.

råvaren

Chufa er en rodknold (kaldes også jordmandler) på størrelse med en hasselnød. Chufa har været dyrket i Vestafrika i 4000 år. Chufamel er naturligt fri for gluten og derfor et godt alternativ for gluten- og nøddeallergikere. Chufa har en høj næringsværdi og er en god kilde til kostfibre.

 

Chufa kan bruges til at lave en plantedrik, kan puffes og kan laves til mel til brug i bagning.

 

Vi bruger chufamel i vores chufaboller og i vores lækre cremede veganske is lavet på chufa, der er baseret på en chufa-plantedrik, som vi selv laver.

hvem har dyrket dem?

Vores chufa er dyrket i Niger i Vestafrika på et stykke land, der bliver drevet i samarbejde mellem den spanske virksomhed Tigernut Traders og en virksomhed fra Niger, ETS ElHadji Soumaila Hatimou. De to firmaet har samarbejdet om chufa dyrkning i mange år og har ansat medarbejdere fra det lokale område til at arbejde på chufa-farmene.

 

Området i Tamou er ofte tørkeramt. Derfor er det svært for lokalbefolkningen at dyrke råvarer og få linket deres råvarer til større markeder. Tigernut Trading og ETS ElHadji Soumaila Hatimou skaber jobs og er derfor vigtig for lokalbefolkningens økonomi. Udover at ansætte lokale til dyrkning og høst, har de to firmaer også en fabrik i Tamou. På fabrikken rengøres og pakkes chufaen og her skabes igen vigtige lokale jobs. Der er især fokus på at skabe jobs til kvinder på fabrikken.

 

Udover deres forretning har de to virksomheder stiftet en NGO, der har til formål at forbedre levevilkårene for to økonomisk udsatte landsbyer. Fokus er på etableringen af kritisk infrastruktur, såsom adgang til vand, læge og skole.

Hvem har leveret dem?

Vores chufa bliver leveret af Nordic Chufa. De har et tæt samarbejde med Tigernut Traders og har siden 2012 promoveret brugen af chufa i Danmark. Nordic Chufa mener, at chufa er en uudnyttet fødevare og et godt alternativ til et glutenfrit produkt. En ekstra fordel er selvfølgelig, at salget af chufaen støtter projektet i Niger.

smag dem

du kan komme ned i en af vores butikker og smage vores lækre chufaboller eller selv bage dem derhjemme med vores chufabollemix.

Nyhedsbrev

Skriv din email for at holde kontakten med os, og hør mere om tilbud, nyheder og nye produkter!

CVR: 43186167