chokolade
primært fra egen fabrik i sydafrika
en social food
Vi har gjort det nemt for dig at købe og nyde vores produkter med god samvittighed. Vi har nemlig brugt tid og energi på, at sikre os at vores Social Foods er dyrket og forarbejdet ansvarligt.
råvaren
Magien bag en god chokolade ligger i kakaobønnen. Kakaobønnerne kommer fra kakaotræet og sidder i de farvestrålende kakaofrugter, der trives bedst i tropisk klima med masser af lys.
Vi har i årevis arbejdet på, at finde den helt perfekte chokolade smag og vi elsker især vores 71% chokolade, der er fundamentet i mange af vores Social Goodies. Vores chokolade produceres uden brug af palmeolier, da palmeolien ofte er meget belastende for miljøet. Og vi syntes faktisk at vores chokolade smager bedre uden.
hvem har dyrket dem?
Kakaobønnerne til vores chokolade er dyrket af småbønder i Panama. Vores søstervirksomhed COCOAFAIR i Sydafrika har et tæt samarbejde med en andelsforening af disse småbønder. Småbønderne sikres en fair pris, og der er fokus på ansvarlig dyrkning uden brug af sprøjtemidler.
Hvem har leveret dem?
Leverandøren af vores chokolade er COCOAFAIR, der også er vores tætteste partner. Fabrikken er en bean-to-bar chokoladefabrik. Den blev stiftet i 2009 af Social Foodies grundlæggeren Thor Thorøe. I dag drives COCOAFAIR af vores sydafrikanske samarbejdspartner Heinrich Kotze.
Social Foodies er den største kunde til COCOAFAIR og købte i 2020, 28 tons chokolade. COCOAFAIR er en mikro-batch chokoladefabrik med fokus på kvalitet og en sund forretning. På fabrikken går de op i at skabe gode jobs, der giver mulighed for professionel og personlig udvikling for de ansatte.
Chokoladen bliver pakket i hånden og alle på fabrikken starter med at pakke og arbejder sig derefter op i de forskellige led af chokolade produktionen. Udover en ordentlig løn får de ansatte sundhedsforsikring og morgenmad hvilket er sjældne goder i Sydafrika.
Da det kan være svært at forudsige Social Foodies chokolade forbrug, er det med mellemrum nødvendigt at supplere chokoladen fra COCOAFAIR, med chokolade købt i Europa. Her har vi valgt at benytte os af en smagfuld 70% chokolade fra Lubeca i Tyskland.
smag dem
Vi sælger vores chokolade som barer i både mørk, lys og hvid chokolade. Du kan købe et kilo til dine egne bage projekter eller bare nyde en bar i en af vores lækre smagsvarianter. Chokoladen fra COCOAFAIR bruger vi i en lang række af de produkter, som vi laver i hånden i Danmark. Vi er mest kendte for vores flødeboller og is, men vi har også udviklet et helt univers af lækre søde sager med chokolade, som vi både sælger i vores cafe-butikker og webshop.
CVR: 43186167