kaffe

fra kenya

en social food

Vi har gjort det nemt for dig at købe og nyde vores produkter med god samvittighed. Vi har nemlig brugt tid og energi på, at sikre os at vores Social Foods er dyrket og forarbejdet ansvarligt.

råvaren

Kaffebønner er et bær, der vokser på kaffetræet. Smagen af den kaffe man drikker afhænger af hvordan kaffetræet er dyrket, hvordan efterhøst-behandlingen af kaffebærrene er foregået, ristemetoden af bønnerne, hvordan bønnerne kværnes og endelig hvordan kaffen er brygget. 

 

Vores kaffe stammer fra små kaffefarme i Meru- området, nær Mount Kenya. Her dyrkes kaffebønnerne i den rette højde og i god lerholdig vulkansk jord. Kaffebønnerne bliver høstet to gange om året. Ved høsten bliver de håndplukket over nogle uger, hvor kun de modne bær udvælges.

Kaffebønnerne er typen Kenya AA SL28 en anerkendt type kaffe fra Kenya. Kaffebønnerne fra Kenya er kendt for deres frugtige smag og saftige syrlighed.

Kaffebønnerne bliver ristet i København, så der altid er nyristede kaffebønner til kunderne, hvilket har stor betydning for smagen.

 

I limited editions tilbyder vi, at kaffen kan pakkes i farverige stofposer, der er producerede af et kvindeligt kooperativ fra et af Nairobis største slumområdet Kibera. Arbejdet med poserne giver kvinderne en fast indtægt og et bedre økonomisk base for dem selv og deres børn, der også tilbydes støtte til skolegang. Du kan også købe poserne separat i webshoppen (se under ‘gaver’).

hvem har dyrket dem?

Kaffen er dyrket af kvindelige kenyanske småbønder. Kvinderne er med i et kaffekoncept startet af den danske virksomhed Nguvu. De fleste af kvinderne er udvalgt med henblik på deres muligheder og entreprenørskab, men også deres forudsætninger. Ofte udvælges enlige mødre og bedstemødre, som har børn at forsørge. Det startede med 25 kvinder og i dag er der over 100 kvinder med i projektet.

Hvem har leveret dem?

Den danske virksomhed NGUVU leverer vores kaffe. 


Målet med NGUVU er at styrke udsatte kvinder i Kenya, så de kan forsørge familien og give børnene en bedre fremtid. NGUVU har fokus på hjælp-til-selvhjælp. Samarbejdet sikrer, at de kvindelige bønder får flere penge mellem hænderne, kan udvikle deres faglige kompetencer og kan styrke udbyttet af deres kaffefarme.

 

NGUVU arbejder derfor direkte med kvindelige småbønder fra Kenya. NGUVU sikrer kvinderne en fair betaling (ofte tre gange mere end tidligere), og at de får deres betaling for salget af deres kaffebønner til tiden, hvor de ofte skulle vente længe på deres betaling. Derudover har NGUVU igangsat en række initiativer, der styrker kvinderne og deres forretning som kaffebønder. I samarbejde med en lokal NGO tilbyder NGUVU træning og ny landbrugsviden, så de kan optimere deres høst og tilpasse farmene til klimaforandring. De tilbydes flere kaffetræer, så de kan producere flere kaffebønner og dermed øge deres indtægt yderligere. På deres farme opstilles der vandtanke til at opsamle spildevand til brug af vanding af deres træet.

 

NGUVU har også bygget et såkaldt ’coffee nursery’, hvor der er plantet 50.000 nye kaffetræer, der er mere klima resiliente og trives bedre med lange tørkeperioder. Når kaffetræerne løbende vokser sig store, bliver de overtaget af kvinderne og solgt til lokale småbønder, så planteskolen på sigt kan finansiere sig selv.

 

For at sikre den næste generation tilbyder NGUVU også økonomisk støtte til kvindernes børns skolegang, så de kan sikre dem en fremtid med flere muligheder.

smag dem

Du kan smage de friske kaffebønner i butikkens store udvalg af varm kaffe.

Gå på eventyr her..

Nyhedsbrev

Skriv din email for at holde kontakten med os, og hør mere om tilbud, nyheder og nye produkter!

CVR: 43186167