chia

fra kenya

en social food

Vi har gjort det nemt for dig at købe og nyde vores produkter med god samvittighed. Vi har nemlig brugt tid og energi på, at sikre os at vores Social Foods er dyrket og forarbejdet ansvarligt.

råvaren

Chiafrø er et lille frø. Chiafrø har i årtusinder været dyrket og spist i Latinamerika, men er en forholdsvis ny fødevare i Europa. I dag dyrkes Chia mange steder. Indenfor de sidste par år er flere Afrikanske lande også begyndt at både dyrke og spise Chia.

 

Vores Chia kommer fra Kenya. Her dyrkes de under perfekt klimatiske forhold og uden sprøjtegift.

hvem har dyrket dem?

Vores chia er dyrket af småbønder i Kenya, der ikke har mere jord end det, der svarer en fodboldbane. Småbønderne er organiseret i andelsforeninger, hvor de kan samarbejde omkring deres forretninger, dyrkning og høst. Indenfor de seneste par år har de ca. 4000 småbønder optimeret deres høst med op til 200%.

Hvem har leveret dem?

Vores chiafrø er leveret af MOMENTUM TRUST er en dansk for-profit NGO, der arbejder med småbønder i Kenya. MOMENTUM TRUST fungerer som en virksomhed, der køber og importerer chiafrø fra Kenya til Danmark. Overskuddet fra deres salg går ubeskåret til projektaktiviteter i Kenya, der støtter udsatte småbønder.

 

MOMENTUM TRUSTs mission er at afskaffe sult og underernæring, hvilket de opnår gennem et tæt samarbejde med småbønder. MOMENTUM TRUST tilbyder småbønderne lån og landbrugstræning til at dyrke majs, hvilket indgår i deres hverdagskost. Derudover laver MOMENTUM TRUST handelsaftaler med småbønderne på dyrkning af chiafrø.

smag dem

Du kan både smage chiafrøene i vores chufaboller i vores butikker eller du kan købe chufabollemix til hjemmebag. 

Frøene kan også købes rene i vores butikker og i webshoppen. 

Nyhedsbrev

Skriv din email for at holde kontakten med os, og hør mere om tilbud, nyheder og nye produkter!

CVR: 43186167