cashewnødder

fra tanzania

en social food

Vi har gjort det nemt for dig at købe og nyde vores produkter med god samvittighed. Vi har nemlig brugt tid og energi på, at sikre os at vores Social Foods er dyrket og forarbejdet ansvarligt.

råvaren

Cashewnødden er faktisk en kerne. Kernen sidder i cashew frugten, der vokser på cashew træet. Rundt om cashewnødden er en skal, der indeholder en giftig olie. Derfor skal de afskalles for at være spiselige. Vores cashewnødder kommer fra Tanzania. De er knasende med en mild og blød smag, perfekt til en snack i sig selv, med eller uden salt. De fungerer også godt som topping på diverse retter og salater. Vi bruger dem i vores müslibar og müsliblanding.

hvem har dyrket dem?

Vores Cashewnødder er dyrket af småbønder i Tanzania. Småbønderne er organiseret i en andelsforening med en fælles økologi certificering. De leverer deres høst til fabrikken Biotan, der sikrer dem en ordentlig pris og pålidelige handelsaftaler. Dermed sikres de en fast indkomst og mulighed for at udvikle deres forretning. 

Hvem har leveret dem?

Cashewnødderne er forarbejdet på fabrikken BIOTAN. BIOTAN blev stiftet for at skabe gode lokale jobs og lokal økonomisk vækst. Inden fabrikken blev stiftet var der ingen steder at afskalle cashewnødder, og de blev derfor eksporteret ud af landet med skaller. De afskallede cashewnødder er meget mere værd og lokalbefolkningen i Tanzania gik derfor glip af merværdien fra afskalningen. På fabrikken er der fokus på gode og sikre arbejdsforhold. Hvis man ikke er forsigtig når cashewnødderne afskalles, kan den giftige olie ætse huden på fingrene. På fabrikken er der derfor særligt fokus på at passe på medarbejderne.

 

BoaVida, en dansk virksomhed har et tæt samarbejde med BIOTAN. BoaVida er en virksomhed med ekspertise i økologiske løsninger til fødevarevirksomheder og samarbejder med BIOTAN om at støtte småbønderne. BoaVida arbejder hårdt for at skabe et marked for cashewnødderne og har Social Foodies som en trofast kunde.

smag dem

Du kan smage de lækre cashewnødder i vores müslibar og müsliblanding. De kan også nydes rene. Nødderne er tilgængelig på webshoppen og i vores cafe-butikker.

Nyhedsbrev

Skriv din email for at holde kontakten med os, og hør mere om tilbud, nyheder og nye produkter!

CVR: 43186167